Снимка: www.treatdiscreet.co.uk

Във Великобритания бе пуснат ДНК тест, с помощта на който в домашни условия може да бъде определено бащинство. Продуктът се нарича Assuredna и струва 29,99 британски лири.

Тестът работи с помощта на памучни тампони, върху които се събират образци от слюнката на майката, детето и предполагаемия баща.

След това тампоните се слагат в цветни пликове и се изпращат за анализ в лаборатория. Резултатите са готови за около пет дни, съобщава Telegraph.

Производителите уверяват, че точността на теста е 99,99%. Той е изключително удобен заради своята компактност и бързина.

Според производителите той може да се използва в хода на съдебни спорове, макар че във Великобритания, ако детето е под 16 години, майката трябва да даде изричното си съгласие, за да може да се проведе ДНК тест.

Според специалистите смисълът на теста е да обезпечи душевното спокойствие в семействата, в които съществуват съмнения за бащинството.

Разбирайки истината, те ще могат да продължат живота си без разяждащи съмнения. Производителите са убедени в необходимостта на теста, тъй като според статистиката всяко 25-о дете не е от официалния си баща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase